Rosiorenii si-au cinstit eroii de Ziua Nationala

Ziua Nationala Rosiori

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Momente solemne de Ziua Nationala la Monumentul Eroilor din Rosiorii de Vede. Administratia locala a organizat o ceremonie in memoria si onoarea eroilor rosioreni cazuti pe campul de lupta in Primul Razboi Mondial.

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita si la Rosiorii de Vede pe platoul din fata primariei, la  Monumentul Eroilor unde sute de rosioreni au fost prezenti la festivitatea dedicata Centenarului Marii Uniri. Primarul municipiului a vorbit in cuvantul de deschidere despre importanta marii uniri in constiinta romanilor iar despre semnificatia istorica a zilei nationale a vorbit profesorul Victor Osaceanu.
In memoria eroilor rosioreni ce s-au jertit pentru unitate nationala, un sobor de preoti din cadrul Protoieriei Rosiorii de Vede au oficiat slujba de Te Deum.
La Monumentul eroilor au fost depuse coroane de flori din partea veteranilor de razboi , asociatiilor de pensionari si cadre militare in rezerva si in retragere, autoritati locale, institutii publice si de invatamant, partidelor politice si unitati economice. Singurul parlamentar care a depus o coroana in memoria eroilor rosioreni a fost deputata Mara Calista.
Autoritatile locale au pregatit pentru sarbatoarea nationala peste 1200 de portii din traditionala fasole cu carnati si tuica fiarta pe care rosirenii le-au putut savura la finalul ceremoniei .