Sf Alexandru, patronul spiritual al Alexandriei, sarbatorit inca de ieri

Procesiune

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sfântul Alexandru este prăznuit de creștin-ortodocși în fiecare an, pe 30 august. Fiind si patronul spiritual al muncipiului Alexandria, acesta a fost sarbatorit inca de ieri seara printr-o procesiune religioasa.

In fiecare an pe data de 30 august crestin-ortodocsii il prasnuiesc pe Sfantul Alexandru. Si cum acesta este patronul spiritual al muncipiului Alexandria, a fost sarbatorit inca de ieri seara printr-o procesiune religioasa ce a avut loc pe strazile din urbe. In drumul lor catre catedrala ce poarat numele sfantului, membrii cortegiului s-au oprit si in fata Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Alexandru Dimitrie Ghica Teleorman.
Sfântul Alexandru a dus o luptă susținută cu partizanii ereziei ariene, una dintre cele mai grave erezii din istoria bisericii.
Astazi, in Alexandria a vut loc si hramul catedralei ce poarta numele Sfantului Alexandrua, lacas de cult unde a fost oficiata o slujba.
În ziua de Sf. Alexandru se spune că nu este bine să îți vorbești aproapele de rău și trebuie să fii milostiv cu cei năpăstuiți de soartă.