Spectacol de Ziua nationala a Romaniei

Spectacol 1 Decembrie

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

De ziua nationala a Romaniei, la Alexandria vor fi organizate de autoritatile judetene si locale o serie de actiuni. Acestia pot participa la ceremonialul public, militar si religios, pecum si la spectacolul ce se va desfasura in fata Casei de Cultura.

A devenit deja o traditie ca ziua nationala a Romaniei sa fie sarbatorita asa cum se cuvine e catre autoritatile judetene si locale. Astfel, vor fi organizate o serie de actiuni. Dimineata va incepe cu ceremonialul public, militar si religios, urmand ca la orele 16.30 sa aiba loc spectacolul “Iubesc România”, în cadrul căruia artişti consacraţi precum Maria Dragomiroiu, Ion Paladi, Ansamblul “Burnasul” sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş, 3 Sud Est şi  Ro-Mania sa urce pe scena, iar actorul Silviu Biriş sa fie maestru de ceremonii.
1 decembrie a fost adoptată ca ziua naţională a României în anul 1990, fiind promulgată de fostul preşedinte Ion Iliescu şi publicată ulterior în Monitorul Oficial. Această dată marchează Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.