Start sezonului de sarbatori in Teleorman

Zimnicea

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zimnicea a dat vineri startul sarbatorilor de iarna prin organizarea ceremoniei de aprindere a luminilor specifice acestui sezon, lumini care vor lumina orasul pana dupa data de 7 ianuarie anul viitor.

1000 de lampioane multicolore au fost inaltate cu aceasta ocazie de cei prezenti la festivitate. Zimnicea s-a imbracat vineri in lumini de sarbatoare. Ceremonia aprinderii luminilor specifice sezonului a strans si anul acesta in centrul orasului sute de zimniceni dornici sa marcheze asa cum se cuvine evenimentul. 1000 de lampioane au colorat cu aceasta ocazie cerul orasului. Ceremonia aprinderii luminilor de sarbatoare a fost urmata de un moment de reculegere pentru victimele incendiului din clubul bucurestean Colectiv. Autoritati, preoti, si zeci de tineri zimniceni au aprins o candela in amintirea victimelor din Colectiv. Luminile de sarbatoare vor ramane aprinse pana dupa data de 7 ianuarie anul viitor.

Brad Alexandria

Duminica, la Casa de Cultura din Alexandria a avut loc un spectacol, organizat de autoritatile locale.  

In ziua de Sfatul Nicoale, municipalitatea a organizat un mic spectacolul, cu artisti locali. Acesta s-a desfasurat pe scena Casei de Cultura. Totodata, a avut loc aprinderea bradului de Craciun.
Autoritatile locale au dau startul actiunilor dedicate sarbatorilor de iarna. Dupa ce, in ziua de 1 decembrie au avut loc mai multe spectacole, acestea au continuat aseara cu un fromos preoigram artistic, sustinut de artisti locali si aprinderea bradului de Craciun. Actiunile s-au desfasurat pe platoul din fata Casei de Cultura.   
La aprinderea beculeteleor au participat multi alexandreni, prichindei, insotiti de parinti si bunici, fiind cei mai bucurosi de ornamentele specifice sarbatorilor de iarna, amplasate pe platoul din fata Casei de Cultura.