Zimnicea a sarbatorit, ieri, Ziua Nationala a Romaniei

Depuneri coroane

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorit ieri si la Zimnicea, acolo unde sute de zimniceni au luat parte la ceremoniile si evenimentele dedicate Zilei Unirii.

Manifestarile au debutat cu ceremonialul de cinstire a eroilor neamului de la monumentul din parcul orasului, si s-au mutat apoi in piata centrala, pentru un program artistic autentic romanesc. Nu a lipsit nici anul acesta din program traditionala fasole cu carnat.
Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita ieri si la Zimnicea,sute de zimniceni participand si anul acesta la ceremoniile si evenimentele dedicate cinstirii Zilei Unirii. Cinstirea eroilor care si-au dat viata pe campul de onoare pentru realizarea idealului national al unitatii tuturor romanilor a deschis si anul acesta sarbatoarea locala dedicata Zilei Nationale.  Dupa o slujba de pomenire  a urmat depunerea de coroane la monumentul eroilor cazuti la datorie.
Sarbatoarea de 1 decembrie s-a mutat apoi in piata centrala a orasului, acolo unde zimnicenii s-au bucurat de un program artistic sustinut de ansamblul de dansuri populare al liceului zimnicean, “Plaiuri Dunarene”, si unde micro recitalul  artistului local Florin Pârlan a continuat in acelasi stil romanesc sarbatoarea dedicata Zilei Nationale.
Programul Zilei de 1 decembrie s-a terminat cu servirea traditionalei portii de fasole cu carnat.