Zimnicenii au marcat ziua Inaltarii Domnului si Ziua Eroilor

Eroii zimniceni

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Tripla sarbatoare de astazi, Ziua Inaltarii Domnului, Sfintii Constantin si Elena, si Ziua Eroilor, a fost marcata asa cum se cuvine si la Zimnicea, prin liturghii si slujbe de pomenire la biserica zimniceana care poarta hramul sfintilor comemorati astazi.

La finalul ceremoniilor, toti cei prezenti la eveniment au luat parte la o agapa crestineasca. Biserica Sfintii Constantin si Elena din Zimnicea s-a imbracat astazi in straie de sarbatoare. Triplei sarbatori de astazi: Inaltarea Domnului, Ziua Eroilor Neamului,si ziua Sfintilor Constantin si Elena, a reprezentat un mare prilej de bucurie pentru credinciosii parohiei zimnicene,care si-a sarbatorit astazi si ziua hramului. Sute de credinciosi au luat parte astazi la marcarea celor 3 sarbatori .

Eroii neamului au fost comemorati astazi si la Zimnicea, slujba de pomenire a celor cazuti pe campul de onoare pentru apararea patriei fiind celebrata la Cimitirul Eroilor din incinta Bisericii Sfintii Constantin si Elena.
Cei prezenti la eveniment au subliniat importanta acestei zile pentru poporul roman.
Dupa ceremonia depunerii de coroane, toti cei prezenti la eveniment , reprezentanti ai autoritatilor locale si ai diferitelor institutii zimnicene, au luat parte la o agapa crestineasca.