Zimnicenii au sarbatorit Botezul Domnului

Boboteaza Zimnicea

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zimnicenii au sarbatorit si anul acesta Boboteaza sau Botezul Domnului, asta in ciuda vremii nefavorabile. Bisericile au fost totusi pline, alti zeci de zimniceni luand parte la ceremoniile din centrul orasului, dar si la traditionala aruncare a crucii in apele Dunarii.

Una dintre cele mai importante sarbatori crestine, Boboteaza sau Botezul Domnului, a fost marcata asa cum se cuvine si anul acesta de catre zimniceni. Ploaia, poleiul sau frigul, nu i-au putut tine in casa pe zimnicenii care au dorit sa ia parte astazi la sarbatoarea prilejuita de Botezul Mantuitorului.

Punctul culminant al zilei l-a constituit si anul acesta aruncarea crucii in apele Dunarii. 4 tineri temerari s-au incumetat cu aceasta ocazie  sa infrunte apele reci ale fluviului. Toti cei patru au fost premiati de Primaria Zimnicea.
Chiar daca timpul nu a fost deloc unul prielnic, sarbatorea Bobotezei a reprezentat si de aceasta data principalul eveniment al inceputului de an pentru comunitatea zimniceana.
Sarbatorita astazi in bisericile din intreaga tara, Boboteaza sau  Botezului Domnului, incheie ciclul sarbatorilor de iarna.