Ziua Eroilor a adunat oficialitati marcante ale judetului

Cimitirul Eroilor Alexandria

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asa cum ne-au obisnuit deja de ani buni, oficialii din Teleorman organizeaza la Cimitirul Eroilor din Alexandria o manifestare pentru a cinsti eroii cazuti pe campurile de lupta. Parlamentul Romaniei a fost reprezentat, in teritoriu doar de 2 demnitari alesi de teleormaneni, si anume senatorul Eugen Pirvulescu si deputatul Violeta Radut.

Evenimentul a fost marcat de momente solemne, prefectul judetului fiind cel care a primit onorul din partea formatiunilor militare teleormanene.
A urmat un moment religios, o slujba scurta tinuta de preoti din cadrul Episcopiei Alexandriei si Teleormanului.
In cinstea eroilor cazuti la datorie pe campul de lupta s-au rostit alocutiuni referitoare importanta evenimentului, cu atat mai mult cu cat astazi, crestinii ortodocsi au sarbatorit Inaltarea Mantuitorului Iisus Hristos.
Prefectul judetului, Florinel Dumitrescu a ales sa dea citire discursului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, care nu a fost prezenta la eveniment.
Manifestarea s-a incheiat cu depunerea de coroane si jerbe de flori la monumentele eroilor, ridicate in Cimitirul Sf. Alexandru, din municipiul resedinta de judet.