Ziua Jandarmeriei, marcata la Alexandria

Ziua Jandarmeriei

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Interventie intr-un caz de tulburare a ordinii si linistii publice, lupte corp la corp, dresaj canin dar si prinderea unor suspecti de teroism. Cu aceste exercitii au fost intampinati alexandrenii, pe 3 aprilie, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Romane.

Cine a trecut pe data de 3 aprilie pe platoul din fata Finanatelor publice, au fost martorii unor scene de film. Jandarmii au fost solicitati sa intervina pentru aplanarea unui conflict. Cu aceasta ocazie, jandarmii au aflat ca  unul dintre scandalagii era data in urmarire, asa ca interventia a fost una rapida.
Nu a fost o intamplare reala, ci a fost un exercitiu prin care a fost deschisa Ziua Jandarmeriei Romane. O a doua demonstratie a jandarmilor teleormaneni a fost cea a luptelor corp la corp.
In prinderea hotilor, si cainii aflati in custodia jandarmilor, au un rol important. Acest lucru a fost demonstrat la exercitiul in care patrupedele au intervenit.
Un alt execrcitiu demonstrativ, a fost acela in care echipa de interventie rapida a urmtit si prins un grup suspect de terorism.
Cei mai intacantai de exeniment, au fost copiii, care nu au ratat nici un echipament fara sa il probeze, nici o masina fara sa o testeze. La final micutii au fost fermi pe pozitie, cand vor fi mari se vor face jandarmi.
Anul acesta s-au implinit 166 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane.
La nivel de judet evenimentul a fost marcat in fiecare oras si muncipiu din judet. Astfel ca, teleormanenii au putut vedea o parte a echipamentelor din dotarea jandarmilor.