Ziua Jandarmeriei Romane a fost marcata de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmi

Conducera IJJ

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cei 167 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, au fost marcati la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Teleorman. Astazi, a avut loc o festivitate in cadrul careia au fost avansati in grad 4 jandarmi, si premiati angajatii institutiei ce s-au inscris la Cupa Jandarmeriei la Tir.

In fiecare an, pe data de 3 aprilie la nivel national este marcata Ziua Jandarmeriei Romane. Evenimentul a fost punctat si la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Teleorman. Ceremonia de festivitati incepand cu intonarea imului national.
In cadrul fetivitatii de astazi, au fost trecute in revista si cateva repere istorice ale Jandarmeriei.
Din cadrul actiunii nu putea lipsii nici mesajul transmis de catre seful Jandarmeriei Romane, general de birgada Marian Andreiana.
Tot astazi, 4 jandarmi au fost avansati in grad.
Deasemenea, premiati au fost si lucratorii institutiei care s-au clasat pe primele 3 locuri la Cupa Jandarmeriei la Tir.
În prezent, activitatea Jandarmeriei Române este reglementată de Legea nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, care stabilește statutul, atribuțiile și competențele instituției, organizarea și conducerea, drepturile și obligațiile personalului instituției. Potrivit legii, ''Jandarmeria Română este instituția specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administrației și Internelor, care exercită, în condițiile legii, atribuțiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, la prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum și la protecția instituțiilor fundamentale ale statului și combaterea actelor de terorism''.