Ziua mondiala a libertatii presei

Libertatea presei

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Marcată în fiecare an la 3 mai, Ziua mondială a libertăţii presei este celebrată în peste 100 de evenimente organizate pe întreg mapamondul. Ziua mondială a libertăţii presei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1993.

3 mai 2018 reprezintă aniversarea de 25 de ani de la stabilirea de către ONU a Zilei Mondiale  a Libertății Presei. Inițiativa creării acestei zile a apărut în 1991 în cadrul Conferinței Generale UNESCO și  promulgată pe data de 23 Decembrie 1993 de Adunarea Generală ONU.  Colegul nostru, Costi Bugean, jurnalist cu state vechi in presa teleormaneana a prezentat o situatie a presei de ieri si de azi.
Victor Dragusin, primarul muncipiului Alexandria, este de parere ca presa nu este a patra putere in stat, ci a doua. Sectetarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Adian Gadea a declarat ca libertatea de exprimare reprezinta o valoare fundamentala. Presedintele Consiliului Judetean, Danut Cristescu, a declarat ca presa este libera la exprimare.
Mesaje de urari au facut si purtatorii de cuvant ai pompierilor, politiei, jandarmilor dar si cei din conducerea Directiei pentru Agricultura Teleorman.
Pentru ca este Ziua Mondiala a Libertatii Presie, intreg colectivul Media Sud ureaza tututror colegilor de breasla un sincer si calduros La multi ani!