Ziua Nationala a fost sarbatorita si la Rosiorii de Vede

Rosiori

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Festivitatile dedicate Zilei Nationale si vremea frumoasa i-au scos din case pe rosioreni. Sute de oameni s-au adunat, ieri, pe platoul din fata Primariei pentru a participa la ceremonialul dedicat sarbatorii nationale dar si sa savureze traditionala fasole cu carnati oferita de autoritati.

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita, ieri si la Rosiorii de Vede la Monumentul eroilor din fata primariei unde sute de rosioreni au fost prezenti la festivitatea dedicata Marii Uniri actul istoric de la care s-au implinit 97 de ani. In acest an nici un parlamentar ales in Colegiul Rosiorii de Vede nu a fost prezent la ceremonie.

Despre importanta istorica a zilei de 1 decembrie a vorbit primarul municipiului care transmis un mesaj de unitate si solidaritate, urari cu ocazia sarbatorilor de iarna si i-a invitat la manifestarile organizate in aceasta luna de autoritatile locale. Slujba de Tedeum a fost oficiata de un sobor de preoti din Protoieria Rosiorii de Vede care a inaltat ruga pentru cei care au adus, tarii jertfa lor.

La Monumentul eroilor au fost depuse coroane de flori din partea veteranilor de razboi , asociatiilor de pensionari si cadre militare in rezerva si in retragere, autoritati locale, institutii publice si de invatamant, partidelor politice si unitati economice.
Autoritatile locale au pregatit pentru sarbatoarea nationala 1200 de portii din traditionala fasole cu carnati si tuica fiarta pe care rosirenii le-au putut savura la finalul ceremoniei .