Ziua portilor deschise la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Teleorman

Ziua portilor deschise

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zeci de elevi din Alexandria au luat cu asalt Inspectoratul Judetean de Jandarmi Teleorman. Acestia au participat la activitatile organizate cu ocazia portilor dechise, eveniment ce este incadrat in cadrul manifestorilor dedicate Zilei Jandarmeriei Romane.

Activitatea de astazi a inceput cu prezentarea unui filmulet despre Jandarmeria Romana la 168 de ani de la infiintare. Imediat, curtea Inspectoratului Judetean de Jandarmi Teleorman, a fost luata cu asalt de zeci de elevi din Alexandria, dornici sa afle cat mai multe despre echipamentul din dotarea institutiei.
Si pentru ca doua persoane aflate in stare de ebiertate au tulburat linistea publica, aceastea au fost luate imediat pe sus de catre jandarmi si bagate in masina. Alaturi de jandarmi au fost si caineii pe care institutia ii are. Si acestia si-au aratat abilitatile.
Pentru ca in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Teleorman functioneaza si trupa operativa, si acestia la randul lor au fost prezenti descinzand la un grup de personae supecte.
Elevii prezenti au fost incantati de ceea ce au putut vedea cu ocazia portilor deschise.
Anul acesta Jandarmeria Romana implineste 168 de ani de la infiintare.
Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi".