Ziua Protectiei Civile la Detasamentul de pompieri Rosiorii de Vede

Ziua protectiei civile

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Detasamentul de pompieri din Rosiorii de Vede si-a deschis portile pentru toti copiii care au dorit sa afle cum se desfasoara activitatea pompierilor.

Evenimentele organizate saptamana trecuta de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au fost dedicate Zilei Protectiei Civile sarbatorita in fiecare an pe 28 februatie. Pentru pompierii rosioreni saptamana portilor deschise dedicate implinirii a 86 de ani de la infiintarea Protectiei Civile a fost o adevarata provocare la fiecare intalnire cu multimea de copiii, curiosi si galagiosi care a trecut pragul Unitatii de pompieri din Rosiorii de Vede. Micii vizitatori au fost fascinati de munca acestor salvatori si au ascultat cu maxim interes toate explicatiile oferite de comandantul unitatii despre tehnica de interventie, echipamentele noi si modern cu care a fost dotata, terenul de instructive si chiar au asistat la o demonstratie practica oferita de subofiteri din cadrul detasamentului.

Sunetul alarmei si pregatirea pentru interventie dar si aceasta experienta de a vedea cum se desfasoara activitatea pompierilor i-a determinat pe unii dintre elevi sa–si aleaga aceasta profesie cand vor fi mari. Astfel de vizite si demonstratii s-au desfasurat in toate unitatile de pompieri din judetul Teleorman pe tot parcursul saptamanii care a precedat ziua de 28 februarie, Ziua Protectiei Civile.