DNA a revenit asupra dosarului privind mita de la Primaria Videle

DNA

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Directia Nationala Anticoruptie a revenit asupra dosarului privind luarea de mita de la primaria Videle. Astfel, fostul viceprimar Marius Nedelcu a fost trimis in judecata sub control judiciar, iar primarul Nicolae Badanoiu in stare de libertate.

Cercetarile privind dosarul de luare de mita la primaria Videle au continuat, iar  cei de la Directia Nationala Anticorptie au dispus anumite masuri. Potrivit comunicatului de presa, fostul viceprimar Nedelcu Marius este trimis in judecata sub control judiciar, iar primarul Nicolae Badanoi in stare de libertate. In acelasi act se stipuleaza faptul ca la începutul lunii iulie 2015, inculpatul Nedelcu Florin Marius, în calitate de viceprimar al orașului Videle, a pretins inițial suma de 45.000 lei de la un om de afaceri ,denunțător în cauză, căruia i-a propus să îl sprijine în atribuirea unui contract finanțat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice în orașul Videle.
Din cei 10.000 lei, denunțătorul trebuia să-i restituie inculpatului 8.000 lei, în considerarea ajutorului ce urma să-i fie dat, suplimentar față de suma de 45.000 lei.
La data de 17 iulie 2015, între firma denunțătorului și primăria Videle a fost încheiat un contract de lucrări având obiectul menționat mai sus, documentul fiind semnat de viceprimarul Nedelcu Florin Marius, în calitate de reprezentant al Primăriei Videle, conform înțelegerii cu primarul.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.