Educatie juridica in scolile din Teleorman

Educatie juridica

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ministerul Justiţiei, Ministerul Educaţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Ministerul Public au elaborat protocolul care va sta la baza educaţiei juridice în şcoli. Aceasta materie va fi introdusa in programa scolara incepand cu anul viitor.

Elevii Colegiului National Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria au fost primii din judet care au aflat despre educatia juridica in scoli, materie ce va fi introdusa in programa scolara incepand cu anul viitor. Pentru inceput acestia au avut parte de o introducere si au aflat mai multe despre cele 3 puteri in stat. Cele care au oferit aceste infomatii au fost 2 dintre fostele eleve ale unitatii de invatamnt, Casiana Dumitrescu si Catalina Cristea.
Pe langa acomodarea elevilor cu anumiti termini juridici, acestora le-a fost prezentat si manual de educatie juridica. Intalnirea fiind una interactiva.
În cadrul programului de educaţie juridică în şcoli, pe lângă partea teoretică, vor fi organizate vizite ale elevilor la Ministerul Justiției, la Ministerul Public, la sedii ale altor autorități și instituții publice cu relevanță pentru domeniul justiției, precum și la instanțe și parchete.