Grefierii teleormaneni au protestat

Protest grefieri

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Aproximativ 50 de angajați în sistemul de justiție teleormanean au protestat, astăzi, împotriva abrogării pensiilor de serviciu acordate, în prezent, grefierilor. Timp de 30 de minute, grefieri și-au spus nemulțumirile în fața Tribunalului Teleorman, alaturi de ei s-au aflat si judecatorii.

Oamenii spun că, dacă problemele nu le vor fi rezolvate, vor vor recurge, pe viitor, la greva generala.
La protestul zecilor de grefieri teleormăneni li s-au alăturat şi judecătorii. Angajații Ministerului de Justiție au ieșit în fața Tribunalului Teleorman, cu pancarte în mâini, fiind  nemulțumiți de proiectul de lege care prevede abrogarea pensiilor de serviciu acordate grefierilor, alăturându-se, astfel, sutelor de protestatari din întreaga țară. În plus, grefierii teleormăneni se plâng de condițiile grele și de volumul mare de muncă. În Teleorman, actul de justiție se desfăşoară cu doar jumătate din schema normală de personal.
Protestatarii teleormăneni vor recurge pe viitor la greva generală, dacă probleme nu vor fi rezolvate. Pe lângă magistraţi, în sprijinul grefierilor au venit şi colegii lor care acum sunt la pensie.