Managerul si fostul director economic al Spitalului Caritas, trimisi in judecata de DNA

Tribunalul Teleorman

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In urma un cercetari efectuate de catre procurorii Directiei Nnationale Anticoruptie la Spitalul municipal din Rosiorii de Vede, atat managerul unitatii, Lucian Alexe, cat si fostul director economic, Maria Bratcioveanu, au fost trimisi in judecata in stare de libertate. Cei 2 sunt acuzati de mai multe fapte penale.

Procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au efectuat o serie de cercetari la Spitalul municipal din Rosiorii de Vede. In urma acestora, acestia au  dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: BRATCOVEANU MARIA, la data faptelor director economic al Spitalului Caritas din municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, si ALEXE LUCIAN, la data faptelor manager al Spitalului Caritas din municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, complicitate la fals intelectual, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. In rechizitoriu intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt.

Spitalul municipal Caritas Roșiorii de Vede a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Cei de la DNA fac precizarea ca această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.