Ministerul Justitiei anunta ca amana modificarea Codurilor Penale

Ministerul Justitiei

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Rasturnare de situatie in privinta modificarii Codurilor Penale, dupa ce Ministerul Justitiei a trimis catre CSM, Parchetul General, DNA inca de ieri un proiect de lege care copiaza aproape integral continutul OUG 13/2017. Mai mult, ministrul Florin Iordache anunta in aceasta dimineata ca proiectul de lege va fi publicat azi pe site-ul ministerului.

Florin Iordache, a afirmat luni dimineata, in timp ce jurnalistii alergau dupa el pe holurile Parlamentului, ca proiectul de lege privind modificarea Codurilor Penale nu va mai fi depus niciunde, in conditiile in care doreste o dezbatere mai ampla.

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass media, Biroul de presă al Ministerului Justiţiei este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Ministerul Justiţiei nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiţiei centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la actele normative menţionate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare.”

anunţă Ministerul Justiţiei într-un comunicat de presă transmis luni după-amiază.