Percheziti in Zimnicea pentru destructurarea clanului “Sportivilor”

Clanul Sportivilor

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala, împreună cu ofiteri de poliţie judiciara din cadrul IGPR-DCCO, a efectuat 15 percheziţii domiciliare in Bucureşti şi Zimnicea, vizand destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 10 persoane, specializat in săvîrşirea de infracţiuni de violenţă, şantaj si fraude informatice, în scopul obţinerii unor importante sume de bani.

Activitatea infracţională a invinuitilor, cunoscuti ca apartinand grupării „Sportivilor”, a fost coordonata de catre învinuitul  Băluş Mircea Emil, 35 de ani, din municipiul Bucureşti.
Anchetatorii susţin că, pe 10 şi 11 iulie 2012, Băluş Mircea Emil a obtinut in mod fraudulos un castig de 170.000  lei,  printr-o intervenţie mecanică neautorizată asupra unui aparat  pentru jocuri de noroc, tip ruleta electronica, aparatul fiind alterat de catre invinuiti astfel încât să genereze combinaţia câştigătoare.
Ulterior,  membrii gruparii au agresat si amenintat cu moartea  mai multe victime si pe administratorul societatii comerciale in incinta careia se afla amplasat aparatul, pentru a-l  determina pe acesta din urma sa le plătească suma de 170.000 de lei astfel obtinuta.
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala sunt audiate, marţi, zece persoane, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup criminal organizat, şantaj, fraudă informatică prin modificarea de date informatice şi înşelăciune.
Potrivit comunicatului IGPR, membrii grupării sunt suspectaţi de acţiuni violente de şantaj, ameninţare, taxă de protecţie, trafic de droguri, înşelăciuni, tâlhării etc., fiind implicaţi în ultimii ani în mai multe scandaluri şi bătăi de stradă.