Percheziții la Direcţia Protecţia Copilului Teleorman

DGASPC Teleorman

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mai multe acuzații deosebit de grave la adresa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. Concret, directorul instituției, Floarea Alesu, și-ar fi încălcat atribuțiile ce îi revin potrivit funcției pe care o deține eludând în repetate rânduri cadrul legal cu privire la regimul juridic al adopției.

In aceasta dimineata sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilul Teleorman, a fost luata cu asalt de catre procurii Directiei Nationale Anticorputie. Tot acestia au descins si la locuintele unor persoane din muncipiile Rosiorii de Vede si Alexandria. Perchezitiile sunt facute intr-un dosar privind fapte de corputie, iar potrivit unor surse judiciare, care au declarat pentru Mediafax, in vizorul anchetatorilor se afla directoru institutiei,care ar fi acuzat ca a luat mita in urma unor acte de adoptie.
Pe langa institutie, procurorii DNA, au facut descinderi si la locuinte.Locuinta din Rosiorii de Vede a directoarei de la Directia judeteana pentru protectia copilului Teleorman, Floarea Alesu a fost perchezitionata astazi de procurorii DNA timp de aproape 6 ore si au fost ridicate mai multe inscrisuri ,in principal agende personale.In jurul orei 11 , procurorii DNA au verificat si masina personala a directoarei , parcata in spatele blocului unde locuieste.Ancheta vizeaza mai multe persoane suspecte intr-un dosar penal privind adoptiile. Referitor la acestea, Floarea Alesu, Directorul Protectiei Copilului Teleorman, a declarat ca au fost facute legal, si ca atat ea cat si colegii care sunt cercetati nu au facut nimic ilegal.
DNA a precizat că, în acest caz, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.