Perchezitii si arestari in colaborare cu politisti belgieni la suspecti din Rosiorii de Vede

Perchezitii si arestari

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Politistii judiciari din cadrul Politiei municipiului Rosiorii de Vede in colaborare cu ofiteri ai Politiei Federale din Belgia si grupe de interventie speciala au efectuat 6 perchezitii la locuintele unor persoane suspectate ca au furat telefoane mobile din magazine pe teritoriul Belgiei. Prejudiciul a fost estimat la suma de 250.000 euro.

Cinci persoane de etnie rroma din Rosiorii de Vede sunt cercetate intr-un dosar penal deschis de politistii din Belgia pentru furturi de telefoane mobile din magazine. Autoritatile judiciare ale Politiei Federale din Belgia au emis un Ordin European de Ancheta in acest caz si au fost efectuate sase perchezitii domiciliare simultane la locuintele din Rosiorii de Vede ale suspectilor.
Mandatul European de Arestare este o cerere pe care o face o autoritate judiciara dintr-o tara UE in scopul arestarii unei persoane intr-o alta tara membra si predarea acesteia pentru urmarirea penala sau pentru executarea unei pedepse privative de libertate ori a unui ordin de retinere emis in alta tara. Mecanismul se bazeaza pe principiul recunoasterii reciproce a hotararilor judecatoresti si este operational in toate tarile Uniunii Europene.