Procurorul Ovidiu Toma si Danut Dobre au fost retinuti de procurorii DNA

Foto: Agerpres

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Update: Curtea de Apel București a decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a procurorului Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman și a lui Dănuț Dobre, șeful Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, acuzați de DNA de fapte de corupție. 

Decizia nu este definitivă, însă cei doi vor fi duși în arestul Poliției Capitalei.

DNA informează că procurorul Ovidiu Toma de la PT Teleorman și Danuț Dobre, șeful Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, vor fi prezentați joi Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii anticorupție l-au reținut şi pe Dan Dobre, șeful Poliției Rutiere Teleorman, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (10 infracțiuni), luare de mită (4 infracțiuni), complicitate la abuz în serviciu (dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit), complicitate la infracțiunea de favorizarea făptuitorului (2 infracțiuni).

Procurorul Ovidiu Toma, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, a fost reţinut, de procurorii DNA.

Procurorii arată, că în perioada iunie – august 2015, Dănuț Dobre, șeful Poliției Rutiere Teleorman, a intervenit pe lângă procuror pentru a-i solicita să claseze un dosar. În schimb, Dănuț i-a cerut unui agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, din cadrul Prefecturii Judeţului Teleorman, să-l declare admis la proba practică pe nepotul procurorului, care a susţinut examenul şi a obţinut permisul de conducere categoria „B”, în septembrie  2015.

Astfel, procurorii DNA au început urmărirea penală față de Dănuț Dobre, comisar de poliţie, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Teleorman pentru  trafic de influenţă și luare de mită, iar față de Ovidiu Toma, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru luare de mită.

FOTO: Agerpres