Seful Fiscului din Rosiori, retinut de DNA pentru luare de mita

Administrtatia Financiara

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Bucureşti efectuează cercetări faţă de Constantin Joiţa, şef al Administraţiei Finanţelor Publice din municipiul Roşiori de Vede, pentru luare de mită şi fals intelectual, în formă continuată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2007, Constantin Joiţa, în calitate de şef al Administraţiei Finanţelor Publice din municipiul Roşiori de Vede, judeţul Teleorman, a pretins şi a primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu titlu de mită, mai multe bunuri în valoare totală de 20.513 lei.

Bunurile, constând în materiale de construcţii şi amenajări, au fost primite pentru ca inculpatul să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să elibereze, în cursul anilor 2006-2008, zece certificate de atestare fiscală în care a consemnat în mod nereal că firma de la care a primit bunurile nu figurează ca având debite către bugetul general consolidat al statului deşi în realitate această societate avea astfel de datorii la momentul eliberării documentelor. Aceste atestate erau necesare pentru ca firma respectivă să poată participa la licitaţiile publice.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 13 decembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.