Senatorul PSD Timotei Stuparu, trimis in judecata

Timotei Stuparu

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Parcehtul General a remis un comunicat de presa prin care informeaza ca senatorul PSD, Timotei Stuparu, a fost trimis in judecata.

Potrivit informatiilor acesta a savarsit infracţiunile de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului STUPARU TIMOTEI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual , înşelăciune , fals material în înscrisuri oficiale  şi uz de fals . În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul Stuparu Timotei, în exercitarea mandatului de senator, a completat în fals, la data de 30 aprilie 2013, datele de stare civilă ale persoanei vătămate D.E.I. semnând cu numele acesteia un înscris oficial „NOTĂ” (act oficial fals) prin care încunoştiinţa Direcţia Resurse Umane din Senatul României despre rezilierea unui contract civil încheiat cu persona vătămată. În acest context, inculpatul Stuparu Timotei a completat, tot la data de 30 aprilie 2013 pe înscrisul sub semnătură privată „Declaraţie” rubrica referitoare la persoana vătămată în cauză şi a aplicat, în fals, semnătura acesteia la rubrica „Semnătura asiguratului”, înscris folosit la angajarea fictivă a acesteia în cadrul biroului său de parlamentar. Înscrisurile astfel completate şi semnate au fost de natură să inducă în eroare un funcţionar public de la Direcţia Resurse Umane a Senatului României, care a semnat la rândul său documente prin care atesta angajarea persoanei vătămate D.E.I. în funcţia de consilier la biroul parlamentar al inculpatului, începând cu data de 1 mai 2015, context în care un funcţionar al Departamentului economic al instituţiei a întocmit statele de plată din 3, respectiv, 17 iunie 2013.
Pe baza documentelor întocmite în fals, în modul anterior descris, inculpatul Stuparu Timotei  a obţinut pentru sine veniturile ce figurau ca drepturi salariale cuvenite persoanei vătămate D.E.I. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Contactat telefonic, acesta nu a dorit sa comenteze situatia, declarand ca va face o conferinta de presa dupa ce va consulta un avocat.