Ziua portilor daschise la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman

Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman

Justitie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In fiecare an pe data de 25 octombrie este marcata Ziua Europeana a Justitiei. Cu acest prilej, astazi, Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman si-a deschis portile iar doritorii au putut vizita institutia.

Pe 25 octombrie, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului european. Celebrarea Zilei Europene a Justiţiei are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiţia este, în primul rând şi cel mai important, un serviciu pentru cetăţeni, care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile. Cu acest prilej, Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman a organizat “Ziua portilor deschise”, iar cetatenii au putut vizita institutia.
In medie pe an la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman se depun 700 de sesizari, in marea lor majoritate fiind solutionate. Anul acesta, pana in momentul de fata, sunt depuse 500 de astfel de  reclamatii.  In prezent la aceasta institutie activeaza 4 procurori la sectia urmariri penale, 1 sef serviciu judiciar, un prim procuror si un adjunct. Pentru ca schema sa fie completa mai este nevoie de inca 5 procurori.