Gunoi camp

Toți cei care tranzitează localitățile Furculești, Voievoda, Piatra pot admira, cu ghilimelele de rigoare maldărele de gunoie menajere, care zac pe marginea drumului. Pet-uri, saci, pungi, gunoi menajer și multe alte resturi sunt aruncate la marginea staului, de-o parte și de alta a drumului național 65 A.

Deseuri de sticla

Rosiorenii au, acum, la dispozitie patru puncte de colectare a deseurilor din sticla de sticla. Primele containere speciale pentru aceste deseuri, puse la dispozitie de ADI Managementul Deseurilor Teleorman, au fost amplasate pe raza municipiului, dar numarul acesora va fi sublimentat in perioada umatoare.

Mascota Ecoterianul

Primăria Alexandria, în parteneriat cu Asociația Managementul Deșeurilor Teleorman și ECOTIC derulează în proiect pentru ca elevii să învețe de mici importanța reciclării deșeurilor și a protejării mediului înconjurător. Astfel, cei mici au strâns baterii consumabile, în recipiente special create pentru acestea.

Colectarea selectiva

Deocamdată pentru selectarea gunoiului menajer, doar de la case, a demarat în Roșiorii de Vede, Alexandria și Zimnicea, dar în perioada următoare se va introduce în toate localitățile teleormănene. Directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deșeurilor din județ a explicat în detaliu cum trebuie selectate deșeurile menajere.

Mai multe articole...