16 Septembrie - Ziua Internaţională pentru Protejarea Stratului de Ozon

Strat de ozon

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

16 Septembrie - Ziua Internaţională pentru Protejarea Stratului de Ozon. Ca tara membra a Uniunii Europene, Romania face eforturi concrete pentru reducerea impactului global al schimbărilor climatice.

Naţiunile Unite au desemnat ziua de 16 septembrie,  Ziua Internaţională pentru Protejarea Stratului de Ozon, eveniment sărbătorit la nivel mondial.
Schimbările climatice reprezintă una din provocările majore ale secolului nostru şi consituie un domeniu complex în care se impune îmbunătăţirea cunoaşterii efectelor ireversibile, în scopul aplicării unor măsuri corecte pentru o abordare eficientă din punct de vedere al costurilor, al provocărilor din domeniul schimbărilor climatice, respectând principiul prevenţiei.
Ca Stat Membru al Uniunii Europene, România se implică în mod responsabil în eforturile concertate  internaţional  de reducere a  impactului global al schimbărilor climatice şi în acest sens,  România ocupă locul 16 din 58 într-un clasament al statelor, din perspectiva măsurilor luate împotriva schimbărilor climatice.

Meteo

Meteo

0°C

Alexandria

Cloudy

Humidity: 100%

Wind: 20.92 km/h

  • 04 Jan 2019

    1°C -3°C

  • 05 Jan 2019

    0°C -5°C