5 iunie Ziua Mondiala a Mediului

Ziua Mediului

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sloganul sub care se deruleaza actiunile din acest an este Energia verde: "Ne priveste pe toti!”. Tot cu aceasta ocazie, astazi, la Agentia pentru Protectia Mediului Teleorman a avut loc si inaugurarea Centrului de Informare.

Ziua Mondiala a Mediului a fost instituita de catre Adunarea Generala ONU în anul 1972. Aceasta zi este sarbatorita în fiecare an pe 5 iunie în orase diferite, ca unul din principalele mijloace prin care ONU atrage atentia globala asupra problemelor de mediu. Sloganul sub care se deruleaza actiunile din acest an este: „Energia verde: ne priveste pe toti!”. "Energie verde" este un termen care se refera la surse de energie regenerabila si nepoluanta. Tot cu aceasta ocazie, astazi, la Agentia pentru Protectia Mediului Teleorman a avut loc si inaugurarea Centrului de Informare. Acesta s-a realizat prin proiectul “Conservarea transfrontaliera a speciilor de cormoran mic si rata rosie in siturile cheie din Romania si Bulgaria”.
La actiunea de astazi au participat si copiii de la gradinitele numarul 5 si 6 din Alexandria. Acestia au sustinut un frumos program artistic.