Bugetul alocat programului Casa verde a fost suplimentat

Ion Radulescu

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Nici nu a demart bine programul Casa Vedre pentru persoane fizice, ca au si fost suplimentate fondurile. Astfel, bani in plus au fost alocati si judetului nostru.

Pentru ca foarte multe persoane au depus dosarele in cadrul programului Casa Vedre, autoritatile au fost nevoite sa suplimenteze fondurile. Acest lucru s-a intamplat si la nivel de judet, unde au ajuns dupa suplimentare, 25% din valoarea alocata initial. Potrivit conducerii, Agentiei pentru Protectia Mediului Teleorman, acesti bani vor fi pentru inca 62 de dosare de 6000 lei.
Programul Casa Vedre, are mai multe etape. Prima fiind cea de depunere a dosarului. Daca acesta a fost aprobat in prima etapa, se va trimite la Bucuresti unde va fi verificat de 3 comisii.
Echipamentele finanțate pentru populație prin 'Casa Verde' sunt panourile solare și pompele de căldură, cuantumul finanțării nerambursabile prin AFM fiind în funcție de tipul instalației, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer. In total se asteapta a fi eligibile un numar de 250 de dosare din judet.