Campania ecologica EcoAtitudine s-a lansat la Alexandria

EcoAtitudine

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Judetean Teleorman este partener, alaturi de mai multe organizatii non-guvernamentale in cadrul unui proiect, ce vizeaza implicarea primariilor, elevilor si a autoritatilor publice in activitati pentru protejarea mediului inconjurator.

Practic, elevii, profesorii si locuitorii din toate localitatile teleormanene au fost invitati sa se alaturi acestei campanii in vederea selectarii si reciclarii deseurilor. Acest domeniu nu este foarte bine impamantenit in randul oamenilor, tocmai de aceea Romania este condasa la nivel european, cand vine vorba de colectare selectiva a gunoiului.
Mai mult decat atat, daca primariile nu se vor implica in astfel de proiecte de constientizare a populatiei cu privire la colectarea selectiva a deseurilor menajere, in 2020, Uniunea Europeana va aplica sanctiuni serioase autoritatilor publice.
Campania se deruleaza pana la finele lunii noiembrie, iar elevii si profesorii vor merge in localitatile care s-au inscris, vor bate din poarta in poarta si le vor da locuitorilor saci pentru selectarea gunoiului. Localitatile care strang cea mai mare cantitate de gunoi vor fi premiate.
Federatia Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara este unul dintre organizatori, pe langa alte asociatii de profil, iar parteneri sunt si operatorii de colectare si transport din judete.