Colectarea selectiva a gunoiului a inceput si in Teleorman

Colectarea selectiva

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deocamdată pentru selectarea gunoiului menajer, doar de la case, a demarat în Roșiorii de Vede, Alexandria și Zimnicea, dar în perioada următoare se va introduce în toate localitățile teleormănene. Directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deșeurilor din județ a explicat în detaliu cum trebuie selectate deșeurile menajere.

Dacă până de curând, teleormănenii primeau, atunci când le erau ridicate pubelele doar sacul galben, în care adunat peturi și plastice, în curând vor trebui să selecteze și celelalte categorii gunoi. Este o directivă a Uniunii Europene care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019, iar dacă nu va fi pusă în aplicare, România riscă sancțiuni. Regula este simplă: cetățeanul face selectarea, iar operatorul sortarea. Deja, noul regulament a fost implementat în municipiul Roșiorii de Vede, Alexandria și Zimnicea, dar doar la case. Invitat în cadrul emisiunii ”În centrul atenției”, difuzată de postul nostru de televiziune, directorul A.D.I. Teleorman a explicat cu exemple cum trebuie făcută selectarea.
Sunt destul de multe aspecte și situații nedorite pe care cetățenii le-au semnalat cu privire la firma care se ocipă cu ridicarea gunoiului menajer, una dintre acestea ar fi că până acum nu s-a ridicat cenușa.
Pentru cele trei orașe unde deja se cere sectarea gunoiului au fost create grafice de ridicare, care au ajuns la cetățeni, aceștia urmând a scoate în fața porților, alternativ, pe săptămâni o parte dintre deșeurile strânse.