Fondul forestier al judetului Teleorman este de aproximativ 27.000 de hectare

Fond forestier

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Aproximativ 27.000 de hectare, atat reprezinta fondul forestier din Teleorman. Asta inseamna mai putin de 5% din suprafata totala a judetului, media la nivel national fiind de 31 de procente. 

Din punct de vedere geografic, pădurile din județul Teleorman sunt amplasate în Câmpia Română, cu subdiviziunile Câmpia Boianu, Burdea și Găvanu Burdea și luncile râurilor Dunărea, Vedea,Teleorman, Olt. Suprafaţa totală a fondului forestier a judeţului Teleorman este de 26.882 ha, reprezentând mai putin de 5% din suprafaţa judeţului. În raport cu funcţiile pe care le îndeplinesc, pădurile se încadrează în două grupe funcţionale
Creșterea anuală a fondului forestier este reprezentată de creșterea curentă, acesta fiind un indicator determinat pe perioada de aplicare a unui amenajament silvic.  In anul 2014, volumul de masă lemnoasă recoltată a scăzut.
Principalele amenințări care afectează fondul forestier sunt factorii climatici și presiunea antropică asupra pădurii, îndeosebi în suprafețele proprietate privată care nu sunt administrate în regim silvic.