Gunoaiele zac pe marginea drumului DN65E, in zona localitatilor Voievoda si Piatra

Gunoi camp

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Toți cei care tranzitează localitățile Furculești, Voievoda, Piatra pot admira, cu ghilimelele de rigoare maldărele de gunoie menajere, care zac pe marginea drumului. Pet-uri, saci, pungi, gunoi menajer și multe alte resturi sunt aruncate la marginea staului, de-o parte și de alta a drumului național 65 A.

Cetățenii, care circulă pe drumul național 65A, în zona localităților - sat Voievoda, ce aparține de comuna Furculești și Piatra pot vedea pe marginea șoselei o întindere de gunoaie cât vezi cu ochii. Am primit de la oameni fotografii cu zonele respective, pe care vi le prezentăm și dumeavoastră, pentru a avea o imagine de amsambru. Hilar, dacă mai putem să facem haz de necaz ar fi faptul că într-una dintre poze se poate observa un panou pe care scrie clar: ”Aruncarea gunoiului strict interzisă. Amendă de la 500 la 10.000 lei”. Am contactat Garda Națională de Mediu Teleorman, care ne-a oferit următorul punct de vedere.
Singurul operator cu drept de ridicare, transport și depozitare gunoaie este Polaris, care este firmă privată, însă mulți dintre oameni nu au contracte cu aceasta. Legislația, însă, prevede că, chiar și în această situație, primăria trebuie să încaseze bani de la populație, care mai poi să fie virați către operator, iar acesta din urmă să meargă să ridice resturile. Unde va acest drum se pierde o legătură, astfel că cetățenii se văd obligați să arunce gunoiul pe unde pot. Primăria ar trebui să fie cea care strânge resturile în containere, care apoi trebuie ridicate de Polaris. Oamenii ne semnalează că nu este singura zonă de acest gen din județ.