Lucrarile de indiguire pe malurile Bratcovului sunt aproape finalizate

Indiguiri raul Bratcov

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Aproximativ 50 de gospodarii din Rosiorii de Vede vor fi protejate de revarsarea raului Bratcov odata cu finalizarea lucrarilor de indiguire a malurilor in zona cea mai expusa riscului de inundatii.

Lucrarile au fost demarate de Administratia Nationala Apele Romane in urma demersurilor administratiei locale pe langa Ministerul Mediului. Cosmarul locuitorilor municipiului Rosiorii de Vede din zona strazilor Bratcov, Baltoilor si Delcel va inceta  odata cu finalizarea lucrarilor de indiguire a celor doua maluri ale raului Bratcov. La fiecare ploaie serioasa mai multe gospodarii din aceasta zona erau inundate si zeci de oameni traiau cu frica de a le fi distruse casele.

Demersurile repetate ale administratiei locale catre Ministerul Mediului s-au concretizat abia acum cand prin decizia Administratiei Nationale Apele Romane au inceput lucrarile de indiguire pe ambele maluri ale raului Bratov.
In aceasta zona, in primavara anului trecut, 11 gospodarii au fost inundate, nivelul apelor atingand, in unele locuri, peste un metru iar pagubele au fost insemnate chiar daca s-au luat masurile impuse in situatii.