Luna plantarii arborilor

Plantare pomi

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In fiecare an in perioada 15 martie-15 aprilie ocoalele silvice din tara marcheaza luna plantarii de arbori. Acest eveniment este punctat si in Teleorman, iar astazi Directia Silvica Teleorman a plantat puieti de salcie pe malul raului Vedea.

Luna plantarii de arbori este un eveniment ce are loc in fiecare an in perioada 15 martie-15 aprilie, acesta find marcat si la nivelul judetului nostru. Astazi, reprezentantii Directiei Silvice din judet, au prezentat o statistica a situatiei din Teleorman in ceea ce priveste suprafetele impadurite, dar si a planurilor pentru acest an.

Si pentru ca pe parcursului unei luni au loc actiuni de plantare a arborilor, tot astazi, un hectar si jumatate sitat pe malul raului Vedea a fost infrumusetat cu pieti de salcie. Pe langa reprezentati ai Directiei Silvice au fost prezenti si cei ai autoritatilor jdetene.

Pentru ca suptafata impadurita a fost de 1,5 hectare, a fost nevoie de forta de munca. Asadar au fost prezenti si oameni, care au declarat ca salcia se va prinde pentru ca exista in zona umiditate, locatia fiind aproape de raul Vedea.
Luna plantarii arborilor a fost marcata pentru prima data in Statele Unite ale Americii in anul 1872. in tara noasta evenimentul a fost marcat pentru prima data in anul 1902.