Munti de gunoaie la intrarea in Alexandria

Gunoaie Alexandria

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La iesirea din Alexandria, se intinde cat vezi cu ochi o suprafata de teren  plina de gunoaie. In completarea imaginilor sinitre surprinse la fata locului, se poate observa apa care balteste si sa transformat intr-un focar de infectie.

Imaginile surprinse la fata locului sint cat se poate de elocvente. Munti de gunoaie, peturi, materiale textile sau reziduuri de la constructii, iar lista poate continua, toate acestea reprezinta un peisaj de cosmar pentru locuitorii blocurilor si caselor din imediata vecinatate. Completarea acestor imagini este data si de apa care blateste, care sa transformat intr-un adevarat focar de infectie. Suprafat de tren  se afla in zona comerciala a orasului, si culmea, la cativa metri de Sistemul de gospodarire a apelor, institutia care are in administrare apele din judet si probabil inclusiv responsabilitatea panzei freatice. Nu stim cui apartine terenul, insa am incercat sa aflam un punct de vedere de la Garda nationala de mediu, institutie care are in atributiuni spetele de acest fel. Raspunsul insa a fost unul destul de evaziv, asta desi situatia este una nu tocmai roz in acea zona.

Asteptam cu interes finalul controalelor Garzii nationale de mediu, si implicit rezolvarea situatiei din acea zona, asta pentru a le oferi si acelor alexandreni care locuiesc in acea zona, o privelite normala, un climat al zonei cat mai igienic si nu actualele imgini desprinse parca dintr-o alta lume.