Ziua Mondiala a Zonelor Umede, sarbatorita de elevi in scolile din Teleorman

Ziua Mondiala a Zonelor Umede

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Eveniment la Palatul Copiilor din Alexandria, cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede. Şcolarii au avut de pregătit diferite proiecte power point, referate  si planşe cu privire la protejarea mediului înconjurător şi importanţa acesteia. 

Palatul Copiilor din  Alexandria a organizat astazi o activitate dedicată Zilei Mondiale a Zonelor Umede, in cadrul careia au fost implicati elevi de clasele a VI-a, a VII-a si a VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Alexandria, dar şi şcolari din cadrul Şcolii Gimnaziale ‘Grigore Dimitrie Ghica’ din Peretu. Evenimentul a avut loc în holul Palatului Copiilor din Alexandria.
Pentru implicarea şi devotamentul lor, organizatorii s-au gândit şi chiar au organizat şi un concurs pentru elevi, lucrările lor fiind ulterior prezentării, evaluate şi premiate. Ba, mai mult decât atât, cele mai bune proiecte vor participa la faza judeţeană a concursului, care a fost denumit „Un suflet curat într-un mediu curat”.
Cum era şi firesc la această acţiune educativă a participat şi un reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman, care i-a introdus pe cei mici într-o discuţie interactivă despre tema abordată. Cu această ocazie, cei prezenţi au aflat că pe raza judeţului Teleorman există două situri protejate, şi anume Balta Suhaia şi Confluenţa Olt-Dunăre.
Elevul care a început primul prezentarea unui power point a fost Ionuţ Cosmin Peia, care a vorbit la nivel general despre Ziua Mondială a Zonelor Umede, când a fost declarată şi despre siturile existente pe teritoriul României.
Un alt proiect interesant a fost cel al şcolarului Flavius Dan Angiu, care a vorbit liber despre faptul că trebuie să respectăm nişte reguli minime pentru a trăi într-un mediu înconjurător curat, ilustrând în imagini cum ar trebui să reciclăm corect.

Cu toţii ar trebui să contribuim la protejarea mediului înconjurător, să nu lăsăm gunoaie sau alte resturi atunci când mergem în spaţii deschise, păduri, parcuri sau alte zone, chiar dacă nu toate aceste sunt situri.