50 de persoane mananca zilnic la Cantina de ajutor social din Rosiorii de Vede

Cantina sociala

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primii pe lista la Cantina de ajutor social din Rosiorii de Vede sunt batranii singuri si copiii din familii numeroase care primesc doua mese calde ca o forma de asistenta sociala. Numarul beneficiarilor este determinat de bugetul alocat acestui serviciu complementar in conditiile in care alocatia de hrana pentru o persoana asistata s-a dublat.

Doua mese pe zi cu doua feluri de mancare si o paine, atat primesc asistatii de la Cantina de ajutor social din cadrul Serviciului de asistenta sociala Rosiorii de Vede in limita celor 12 lei cat a fost stabilita alocatia de hrana de la 1 ianuarie. Pentru a le asigura hrana zilnica, asistentii sociali rosioreni si-a indreptat atentia catre cele mai vulnerabile categorii sociale batranii singuri si copiii din familii numeroase aflate in situatii de risc.

Pe langa cei care primesc hrana gratuit exista si 5 peroane care au solicitat hrana contracost pentru ca sunt batrani singuri care nu-si pot prepara hrana. Conform legii pentru hrana nu li se poate retine decat pana la 30% din venitul lor restul fiind suportat tot de bugetul local.La cantina de ajutor social se pregatesc  doua mese pe zi, pranz si cina iar cei care nu se pot deplasa primesc mancarea acasa.