A fost emisa o avertizare hidrologica cod galben de inundatii

Avertizare hidrologica

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare hidrologica cod galben de inundatii valabila de astazi de la ora 12 pana pe 28 martie la ora 18. In Teleorman sunt asteptate probleme pe raurile Vedea, Calmatui si Neajlov. Probleme pana la finele lunii vor fi si pe Dunare.

A fost emisa o avertizare hidrologica de cod galben de inundatii pentru judetul Teleorman. Astfel, in intervalul 26.03.2018 ora 12:00 – 28.03.2018 ora 18:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman), Vedea - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Olt, Argeş şi Teleorman), Neajlov (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu) se vor semnala cresteri ale debitelor de apa. Probleme pana la finele lunii vor fi sip e Dunare.
Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atentie.