A inceput dezinsectia impotriva tantarilor in municipiul Rosiori

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asaltul tantarilor pare sa ia sfarsit  in municipiul Rosiorii de Vede dupa ce autoritatile locale au demarat actiunea de combatere a acestora cu tratament aviochimic.

Programul va dura trei zile si este considerat extrem de eficient daca este dispersat timp de mai multe zile. O actiune similara, dar la sol a fost declansata acum doua saptamani impotriva capuselor care invadasera parcurile si zonele verzi din oras.

Capusele si tantarii devenisera o problema in municipiul Rosiorii de Vede unde cetatenii se plangeau ca este imposibil sa stea  in parcuri dupa lasarea serii din cauza insectelor agresive. Cum precipitatiile au favorizat inmultirea acestor insecte, Primaria a demarat o actiune de combatere a capuselor si tantarilor dar conditiile meteorologice nefavorabile au amanat aplicarea programului la data stabilita.

De doua zile, un avion utilitar survoleaza orasul imprastiind insecticidul pentru combaterea tantarilor. S-a utilizat aceasta metoda de aplicare fiind cea mai eficienta daca substantele sunt dispersate intr-un interval de mai multe zile fara precipitatii si temperaturi peste 30 de grade.