Apele de pe mai multe rauri din Teleorman au fost in crestere

DJ 504 Laceni

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Potrivit situatiei hidrologice, in Teleorman apele pe mai multe rauri au fost in crestere. Pana la ora 12, pe Vedea, Calmatui si Neajlov am avut avertizare hidrologica cod galben.

Potrivit datelor centralizate de catre Sistemului de Gospodarire a Apelor Teleorman, pe mai multe rauri din judet au fost inregistrate cresteri ale debitelor de apa. Astfel, in aceasta dimineata, cotele erau depasite cu pana la 40 de centrimetrii. Pana la ora 12, pe râurile din bazinele hidrografice: Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Vedea - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Olt, Arges si Teleorman), Neajlov (judetele Arges, Dâmbovita, Teleorman si Giurgiu), am avut avertizare hidrologica cod galben.
Potrivit informarii s-au semnalat scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atentie.