Campanie de sterilizare gratuita a cainilor din Rosiorii de Vede

Sterilizare caini

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Prima campanie de sterilizare gratuita a cainilor de rasa comuna din judetul Teleorman s-a desfasurat la Rosiorii de Vede cu sprijinul autoritatilor locale si asociatiilor pentru protectia animalelor, Hulda - Romania, Hobo Dogs - Finlanda si Romania Animal Rescue.

Intr-o singura zi medicii voluntari au sterilizat 50 de caini cu stapan si fara stapan din municipiul Rosiorii de Vede. Protocolul de colaborare incheiat intre Primaria municipiului Rosiorii de Vede, Urbis Serv Construct si Asociatia pentru protectia animalelor Hulda a dat primele rezultate odata cu campania de sterilizare gratuita desfasurata zilele trecute. Scopul campaniei este de a reduce numarul cainilor fara stapan din municipiu si de prevenire a abandonului. O echipa de medici si tehnicieni veterinari de la Fundatia Romania Animal Rescue au sterilizat zeci de caini de rasa comuna intr-o singura zi iar numarul proprietarilor de caini care au solicitat acest serviciu dovedeste ca acesta campanie si-a atins scopul.
La eveniment au fost prezenti si reprezentantii Ambasadei Finlandei la Bucuresti, tara care prin intermediul Asociatiei Hobo Dogs este un important sponsor  al campaniei de sterilizare gratuita si al  Adapostului pentru cainii fara stapan de la Rosiorii de Vede.
In luna iunie este programata a doua campanie de sterilizare gratuita a cainilor din municipiul Rosiorii de Vede iar costurile sunt suportate de Asociatia Hobo Dogs - Finlanda. Actiunea de sterilizare va avea loc in aceeasi locatie, strada Vadul Vezii, fara numar, unde Asociatia Hulda detine un punct de lucru cu aceasta destinatie.