Copil in stare grava transportat cu elicopterul SMURD la Bucuresti

Intoxicari cu nitriti

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un copil de numai noua luni a fost adus cu ambulanta la Spitalul municipal Caritas din Rosiorii de Vede in stare grava . Dupa o serie de investigatii si incercari ale medicilor de a-l stabiliza a fost solicitat un elicopter SMURD pentru transferul copilului la un spital din Bucuresti.

La Sectia de primire urgente a Spitalului Caritas-Rosiorii de Vede a fost adus un copil de noua luni cu probleme grave de sanatate. Medicul de specialitate a intervenit pentru stabilizarea bebelusului si a efectuat primele investigatii pentru stabilirea diagnosticului. Medicii care s-au ocupat de micut au suspectat o intoxicatie cu nitriti ce puteau proveni din  apa unei fantani infestate, conform semnelor clinice pe care le prezenta copilul.

Pentru a afla exact care este starea micutului in acest moment ne-am adresat  purtatorului de cuvant al Spitalului Clinic de urgenta pentru copii Marie Curie, dr. Denis Stanescu care ne-a declarat ca investigatiile  confirma intoxicatia cu nitriti dar cauza nu este apa din fantana. Mama a sustinut in continuare ca nu i-a dat copilului decat apa plata din comert dar bunica a recunoscut ca i-a dat sugarului de noua luni cremvursti, aceasta fiind sursa intoxicarii cu nitriti.Copilul se afla sub tratament de specialitate si este acum in stare buna.