Doi bebelusi au fost gasiti de trecatori in spatele Spitalului de Urgenta din Alexandria

Bebelusi abandonati

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Autoritățile județene sunt în alertă încă de sâmbătă seara, când pe numărul unic de urgență 112, un cetățean anunța faptul că doi băieței sunt singuri la poarta din spatele Spitalului Județean de Urgență din Alexandria.

Conducătorul unui autoturism care circula pe strada Libertății, în zona Spitalului Județean de Urgență din municipiul reședință de județ a fost cel care a anunțat autoritățile despre faptul că doi bebeluși par a fi părăsiți, la poarta din spatele unității spitalicești. Personalul de pe ambulanță, dar și polițiștii ajunși la fața locului au rămas fără cuvinte când au văzut că băiețelul cel mic, de doar câteva luni era pur și simplu lăsat pe jos, iar cel mare, de aproximativ 2 ani circula nestingherit printre mașini.


Pe micuți i-am găsit azi dimineață la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, unde pe lângă atenția cuvenită din partea medicilor, se bucurau și de atenția mămicilor internate cu pruncii lor. Acestea din urmă încercau să le aline suferința și dorul de mamă, prin mângâieri și vorbe frumoase. Nici măcar băiețelul cel mare nu poate oferi informații despre identitatea lor sau a familiei, pentru că are în jur de 2 ani și nu știe să vărbească. Singurul cuvânt pe care îl rostește acesta este mami. Așa cum prevede legislația în vigoare, polițiștii au deschis un dosar penal și în același timp, încearcă să le găsească familia.
Și Protecția Copilului a fost sesizată de medicii de la spital, deoarece starea de sănătate a micuților se îmbunătățește, bebeluși urmând a fi introduși într-un centru de plasament al instituției.
Situația este una dificilă, având în vedere vârsta fragedă a celor doi băieței, care deși nu știu să vorbească simt destul de mult lipsa mamei. Poate e momentul să ne sesizăm cu toții, mai ales acum în prag de Sărbători și să dăm dovadă că suntem buni creștini, iar în situația în care avem date sau informații despre familia acestor două suflete năpăstuite de soartă, care au avut șansa să trăiască datorită unui bun cetățean care nu a trecut nepăsător pe stradă, să anunțăm în cel mai scurt timp organele de poliție.