Doua gospodarii afectate de un incendiu, in comuna Piatra

Incendiu Piatra

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pompierii au intervenit, miercuri, pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la două gospodării din localitatea Piatra.

La fața locului a acționat imediat un echipaj de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție Piatra, în sprijinul acestora sosind pompierii militari din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitatea Viișoara, cu o autocisternă cu apă și cei ai SVSU Piatra cu un tractor cu cupă.
Până ce focul să fie localizat și lichidat de forțele de intervenție, flăcările au distrus ori deteriorat bunuri materiale apreciate la suma de 25000 de lei.
Intervenția a fost îngreunată din cauza cantității mari de materiale combustibile cuprinse de flăcări, apropierea de casele de locuit și a fumului dens, alimentarea cu apă a autospecialelor realizându-se de 8 ori de la sediul Gărzii de Intervenție Piatra, în navetă.
Din primele cercetări efectuate la fața locului împreună cu poliția, a reieșit că focul a fost pus intenționat de un cetățean, de 18 ani, care era angajat ca cioban la unul dintre proprietarii gospodăriilor afectate de foc. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.
Cazul a fost preluat de către polițiști pentru continuarea cercetărilor.