Gara Rosiori Nord evacuata din cauza unor scurgeri de propilena

Cisterna propilena

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Calatorii aflati aseara, in gara Rosiori Nord au fost evacuati din trenuri si peroane din cauza unor scurgeri de propilena dintr-un vagon cisterna stationat. Traficul feroviar a fost blocat pana la indepartatea garniturii si asigurarea masurilor de siguranta de catre pompieri.

Pericol de explozie in Statia CFR Rosiori Nord din cauza unui vagon cisterna care prezenta scurgeri de propilena, un combustibil extrem de inflamabil. Au fost alertati pompierii prin serviciul de urgenta 112 si , care s-au deplasat la fata locului cu 2 autospeciale si un echipaj SMURD de la Detasamentul Rosiorii de Vede si o alta autospeciala a venit de la Alexandria.S-a luat masura evacuarii calatorilor din trenurile stationate si de pe peroane, s-a intrerupt curentul electric si garnitura cu vagoane cisterna a fost mutata la o distanta de aproximativ 2 kilometri de gara.
Calatorii au asteptat mai bine de doua ore pana la reluarea traficului feroviar, dar au fost si persoane care si-au cautat alte mijloace de transport pentru a-si continua calatoria.
Pana la remedierea defectiunii pompierii au asigurat masurile de siguranta in zona garii si a garniturii cu vagoane cisterna pentru a evita producerea unui dezastru.