Gest de responsabilitate civica dovedita de patru elevi zimniceni

Parc Zimnicea

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La sfarsitul lunii trecute, acestia au predat catre politia locala a orasului Zimnicea un portofel gasit in parcul central al orasului. Proprietarul portofelului a putut astfel sa-si recupereze  bunurilor pierdute, printre care acte de identitate si carduri bancare.

Gest exemplar al unor elevi zimniceni, care la sfarsitul lunii aprilie au predat catre Politia Locala Zimnicea, un portofel gasit in parcul orasului. Posesorul acestuia a putut fi astfel identificat si si-a recuperat bunurile pierdute, printre care acte de identitate, carduri bancare si permisul de conducere. Cei 4 sunt elevi ai scolilor Zimnicene, 3 dintre ei in clasa a 3-a, iar cel mai mare in clasa a 7-a. Adrian Deca este elev in clasa a 3-a la Scoala nr. 3, Cristi Spiridon si Eduard Bratu, elevi ai clasei a 3-a de la Scoala nr. 2, iar Iosif Mincu este clasa a 7-a la Scoala Gimnaziala “Miron Radu Paraschivescu”. Pentru gestul lor, toti 4 merita felicitati.
Un gest exemplar, pe care toti cei 4 protagonisti l-ar repeta intocmai daca ar fi din nou pusi intr-o astfel de situatie.
Cei 7 ani de acasa si invataturile scolii si-au pus o amprenta pozitiva asupra comportamentului acestor elevi. Nu putem decat sa regretam ca un astfel de gest este tot mai putin intalnit in randul adultilor.