Imigrantii ar putea fi plasati in caminele a 3 licee teleormanene

Imigranti sirieni

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Imigrantii, in marea lor majoritate sirieni, ar putea ajunge si in Teleorman. Uniunea Europeana a solicitat ca tara noastra sa primeasca peste 6000 de persoane refugiate. In Teleorman acestia ar putea fi cazati in caminele a 3 licee din judet.

Tot mai multi imigranti, in marea lor majoritate sirieni, iau cu asalt statele europene. Pentru a gestiona cate de cat situatia, Uniunea Europeana a solicitat tarii noastre sa primeasca peste 6000 de refugiati. In Teleorman, daca acestia vor fi adusi pot fi cazati in caminele pentru elevi, potrivit prefecturii judetului.
Pentru ca Ministerul Educatiei a cerut o statsistica a locurilor libere din camine, Inspectoratul Scolar Judetean a realizat un control, si s-a decis ca refugiatii ar putea fi cazati in caminele a 3 licee, este vorba de Liceul Tehnologic “Sfântul Haralambie” si Colegiului Tehnic “David Praporgescu” din Turnu Magurele dar si Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” din Rosiorii de Vede.
În cazul  în care se va decide ca  refugiaţilor sa fie cazati pe locurile libere din căminele liceelor, situaţia va fi destul de complicată. Într-un singur camin , vor locui tineri cu vârste între 14-19 ani, aflaţi pe băncile şcolilor şi persoane de toate vârstele, familii, eventual cu copii, care au altă cultură, alte tradiţii, altă educaţie.