In Teleorman, au aparut primele cazuri de trichineloza la porci

Trichineloza

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Acestea au fost descoperite in localitatile Vedea si Frumoasa, in urma examinarii probelor de carne ce au fost aduse la medical veterinar. Specialistii recomanda sa nu va jucati, dupa ce porcul a fost sacrificat duceti la analize probe. Trichineloza nu asteapta.

In preajma sarbatorilor de iarna, tot mai multi teleormaneni taie porcii in gospodariile proprii pentru a prepara bucatele pentru masa de Craciun. Medicii veterniari atrag atentia ca imediat dupa sacrificare, probe de carne din animal sa fie duse pentru a fi analizate ca nu cumva sa existe virusul trichineloza. Din pacate in judet au aparut primele 2 cazuri de trichina. Acestea au fost decoperite in localitatile Vedea si Frumoasa, in urma efectuarii exemenului.
Se stie foarte bine ca trichineloza nu asteapta, fiind un virus destul de periculos. Pentru a prevenii imbolnavirea, specialistii recomanda examenul de trichina, iar la medicii veterniari sau laboratorele specializate trebuie dusa sapre analiza carne din masa musculara, din muschii cefei si limba.
Totodata angajatii Driectiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranata Alimentelor, in aceasta perioada desfasoara un control in pietele din muncipiile si orasele din judet.

Va reamintim inca o data ca trichineloza nu asteapta. Nu ezitati sa duceti la medicul veterinar probe din carne dupa ce animalul a fost sacrificat.